De beste norske kredittkortene

Kredittkort

Dersom du tenker på å skaffe deg et kredittkort eller mer informasjon om hvilke kredittkort som tilbys, da har du kommet inn riktig dør. Her kan du få tips og råd om fordelene og ulempene med de ulike kredittkortene, og hva du bør velge. Det kan være fristende å velge det første man ser, men det er ikke alltid dette er så smart. Det kan være mange fordeler man da går glipp av.

Men er kredittkort nødvendig?

Det er alltid kjekt å ha et ekstra kredittkort i baklomma. Spesielt dersom du er flink med å bruke det, og ikke overskrider grensen du og kreditoren har blitt enige om. Da kan det komme godt med når bilen står med motorhavari eller det elektriske anlegget i huset må utbedres. I stedet for å bruke hele lønninga på å betale sure fordringer, kan man heller jevne ut beløpet på en lengre periode. Det gjør situasjonen ikke bare denne måneden mye enklere, men også for de kommende månedene, da man slipper å falle etter.

Betal ned når du kan

Når man endelig har fått kredittkortet sitt og har kommet i gang med å bruke det, vil man få en månedlig faktura som du skal betale inn til en viss dato. Og dersom du ikke velger å benytte deg av det som kalles utsatt betaling, slipper du også å bli belastet for ekstra renter. Er det likevel en måned eller to du har mindre penger, kan du uansett betale minimumskravet, som i dag ligger på rundt 2-3% av oppbrukt kreditt. På den måten kan du betale inn mer når du igjen har fått en større månedslønn.

Handel på internett

Dette har blitt mer og mer populært i dagens samfunn, og det trenger ikke være eksotiske varer fra et annet land. Men dersom den gamle TVen blir for liten nå til fotball-VM setter i gang, kan man både få betalingsutsettelse og spare penger fordi man betalte med kredittkortet som var knyttet til selskapet. Det kan være smart, slik at man frigjør penger til de vanlige regningene. Hent TV-en på nærmeste forhandler og få VM-heltene i super oppløsning og farger!

Sikkerhet som kredittkortet gir deg

Det gjelder først og fremst handel på nett. Når det skjer at man ikke får et produkt man har bestilt, vil kredittselskapet erstatte tapet, dersom du handlet på kreditt, det foreligger en mangel og du har forsøkt å løse saken selv først.

Så hvilke kredittkort er de beste for nordmenn?

Utvalget av kredittkort er stort, i en jungel av kreditorer og selskaper som vil tilby deg den beste avtalen. Noen avtaler bør man definitivt styre unna, mens andre er mye bedre enn de skulle tilsi. Hos oss kan du finne en god oversikt over mange av de kredittkortene vi synes er best.

Før du tar den endelige avgjørelsen, bør du uansett sette deg inn i kredittkortets vilkår og lese gjennom betingelsene. Det kan du gjøre ved å sammenligne kredittkortene for ting som effektiv rente, etableringsgebyr og andre gebyr, betalingsfrie måneder, minimumsbeløp også videre.

Visste du at kredittkort kan brukes over hele verden?

Kredittkort

Med et kredittkort kan du betale for varer og tjenester over hele verden. Faktisk finnes det mer enn 35 millioner brukersteder som godtar Visa eller Mastercard som betalingsmiddel. Det finnes også andre typer kredittkort, som Diners Club, som var det første kredittkortet i verden, American Express og de litt mer ukjente kortene Discover og JCB. Spesielt det siste kortet er veldig populært i Asia. Men her hjemme er det uten tvil Visa som er det mest utbredte kortet og dette gjelder også på verdensplan, med Mastercard på en ganske solid andreplass, ikke langt bak.

Hva er egentlig et kredittkort?

Et kredittkort er, som navnet sier, et kort med en fastsatt kredittramme som du har fått fra banken eller kredittkortselskapet. Det finnes et stort antall ulike kredittkort i Norge i dag, men i utgangs-punktet så fungere de på samme måten. Når du søker om kortet søker du samtidig også om en kredittramme og etter en kredittvurdering så vil banken enten godkjenne kredittrammen eller tilby deg en mindre kredittramme. Du kan da bruke pengene som er på kredittrammen og disse låner du i prinsippet av banken. Du må huske på at pengene selvsagt skal betales tilbake og dette må gjøres når du får regningen fra banken. Du har gjerne mellom 45-50 dagers rentefri kreditt, hvilket betyr at betaler du hele fakturaen til forfall, så har du faktisk lånt pengene aldeles gratis. Men det er også mulig å betale en mindre del av regningen eller betale den noe senere, men da begynner det å løpe på renter. Og nettopp renten på et kredittkort er en av de store ulempene, da den ofte er på mellom 20-30%. Det er derfor viktig å huske på når du er ute på shopping, at har du tenkt deg å utsette betalingen litt ekstra, så kan det bli dyrt med rentene.

Hvorfor ha et kredittkort?

Det er flere fordeler med et kredittkort, spesielt når du er på reise eller skal handle på nettet. Dette er vel også den viktigste årsaken til at flere og flere folk anskaffer seg et kredittkort. Når du skal kjøpe varer på nettet vil du være bedre sikret om du har betalt med et kredittkort og dine varer enten ikke kommer likevel eller det er noe feil med dem. Da kan du stoppe en betaling, men har du betalt med et vanlig bankkort da har pengene allerede blitt trukket av kontoen din. En annen fordel med å betale med kredittkortet når du handler på nettet, er at du hos mange kortselskaper får rabatt i en lang rekke butikker på nettet. Da sparer du penger når du handler det du skal kjøpe.

Når det gjelder reiser, så er fordelen at du med et kredittkort slipper å skulle ut med mye penger i depositum til hotellreservasjonen eller leiebilen. Om du ikke har et kredittkort vil du i de fleste tilfelle måtte betale for reservasjonen på forskudd ved at dine penger blir hevet fra din bankkonto når du reservere hotellrommet eller bilen. Med et kredittkort vil beløpet kun bli reservert på kortet, og du vil fortsatt ha samme beløp disponibelt. Dette er en ting mellom hotellet eller bilutleieselskapet og kredittkortselskapet.

To bra kredittkort for deg under 20 år

Kredittkort

Mange som har fylt 18 år søker om et kredittkort. Grunnene til dette kan selvsagt være mange, men flere oppdager også at det ikke er helt så enkelt å få godkjent søknaden. De fleste kredittkortselskapene har nemlig som krav at du må ha fylt 20 år, og det er også flere som har 23 år som aldersgrense.
Men, det er fortsatt mulig å få godkjent søknaden selv om du kun er 18 eller 19 år gammel. Husk at du må ha en fast inntekt, ikke ha registrert noen betalingsanmerkninger og du må bo i Norge. Vi har funnet frem til to bra kredittkort for deg som er under 20 år.

Bank Norwegian

Med dette visakortet får du 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og reiseforsikring inkludert. Kredittgrensen er på kr 100 000. Det kan brukes gratis i alle butikker og du kan ta ut kontanter gratis i utlandet. Samtidig opptjener du 1% i Cashpoints hos Norwegian når du betaler med kortet. Disse Cashpoints kan du bruke til å betale for flybilletter hos Norwegian. En snarvei til rimeligere ferie.

re:member

re:member Mastercard blir ofte kåret som det beste kredittkort i mange tester. Og for deg under 20 år er det også et bra alternativ om du ønsker et kredittkort. Kredittgrensen er på hele kr 150 000, du får 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og reiseforsikringen er også inkludert. Det koster ingenting å bruke kortet i butikken, men du må betale gebyr for å ta ut kontanter. Når du er på shopping, kan du få rabatt i mer enn 300 butikker, noe som kan gjøre shoppingen litt rimeligere. Hvilke steder dette gjelder kan du se på hjemmesiden til re:member.